Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är nedläggning nästa steg?

Så klart får inte det lilla som finns kvar av Bollnäs sjukhus vara ifred. Nu påstås det att det blöder pengar, vad kan det bero på månne? Kan det vara så att vi får betala för det nya operationscentret som byggs i Gävle?

Annons

Det verkar som att någon högt upp inom Aleris har ingått avtal med landstingspolitikerna, (bakom våra ryggar) om att lägga ner vårt sjukhus.

Det är vad de flesta invånare här tror och förmodligen inte utan anledning. Det har ju jobbats för nerläggning länge av landstinget.

Snart är det bara en hälsocentral kvar, för den kan de ju inte ta bort om de inte ska tappa ansiktet helt.

Det är väl ingen som är förvånad över detta utspel, att sedan inte få marknadsföra vårt fina operationsteam är ju minst sagt märkligt.

Det osar mygel som min pappa skulle ha sagt.

Vem går med på ett sådant märkligt avtal?

Resten kommer säkert vara borta inom kort tid, för sedan nerdragningarna är gjorda kommer det som är kvar att lägga ner sig själv. Vilket de så klart räknar med.

Ingen vill ju jobba kvar på så osäkra villkor och då finns det ju inte personal att bedriva verksamheten.

Jag säger som de flesta andra, lägg ner landstingen, de har spelat ut sin roll. Det enda de är intresserade av är att se till att vården finns där de själva är samt att se till att stoppa så mycket som möjligt i sin egen ficka.

Öppna alla små sjukhus igen, se till att patienterna får vård i sin närhet. Det gör att människor fortare tillfrisknar och kostar mindre i både lidande och pengar.

Det kostar massor nu med alla transporter och människor lider av att behöva åka så långa sträckor för att få vård.

För att inte tala om alla projekt landstinget bedriver som inte är sjukvård. Det gagnar inte oss sjuka och borde inte vara tillåtet.

Sedan borde det vara förbjudet att sitta i landstinget utan kompetens inom sjukvården. Där ska sitta enbart utbildad sjukvårdskunnig personal enligt mitt sätt att se på saken. Då först vet man vad man pratar om.

Många från Bollnäsområdet har dessutom upplevt att de blivit illa bemötta både i Gävle och Hudiksvall. Vi kan ju faktiskt inte rå för att vi tvingas dit och ska inte bli behandlade som en belastning.

Bollnäsbo som inte vill åka tio mil för vård

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons