Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Är medveten om vilken resurs pensionärerna är"

Hans Degerman lägger ord i min mun (7/9), menar regionstyrelsen ordförande, Eva Lindberg (S), i en replik.

Annons

Han försöker göra gällande att ett uttalande av mig angående den så kallade försörjningsbördan är riktat med udden mot regionens pensionärer. Det är naturligtvis helt fel. Tvärtom är jag fullt medveten om vilken resurs pensionärerna utgör och vilka insatser de tidigare gjort för vårt samhälle. Pension är inte bidrag, det är uppskjuten lön för ett helt arbetsliv.

Jag är helt övertygad om att de flesta människor inser det positiva sambandet mellan andelen av befolkningen som arbetar och skattepengar till välfärden. Fler i arbete är Socialdemokraternas främsta prioritering. I början av året bildades det nya Region Gävleborg. Nu har vi samlat arbetet för regional tillväxt och utveckling i en ny, kraftfull och demokratiskt vald organisation. Här finns det regionala utvecklingsansvaret med bland annat infrastruktur och kollektivtrafikfrågor, näringslivsutveckling och kompetensfrågor.

Regionalpolitiken är ett verktyg för tillväxt och jobb i hela länet. Tillsammans med länets kommuner, näringslivet, akademin och föreningar ska Region Gävleborg ytterligare stärka utvecklingen i länet. För mig är en aktiv näringspolitik, med tät samverkan mellan privata och offentliga aktörer, en självklar del i en modern och framtidsinriktad politik för fler jobb, ännu bättre utbildning och ett framgångsrikt näringsliv i länet.

Eva Lindberg (S)

regionstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons