Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Är Jonas Holms vision viktigare än djurens rätt?”

Replik på Jonas Holms (M) insändare (
14/3
) från signaturen En potentiell väljare:

Annons

Jag är en politiskt obunden väljare i din kommun och jag har några funderingar kring ditt inlägg i frågan angående cirkusar med djur på kommunens mark och ditt överklagande gällande samma fråga och undrar hur du kan tala om att det är en hjärtefråga att lyssna på medborgarnas röst när du uppenbarligen inte gör det i denna fråga?

Jag undrar också hur du kan tala om att värnar om djuren när du går emot i princip all samlad expertis på området?

Jag har nämligen aldrig någonsin hört en veterinär, djurvårdare eller annan expert på djur och dess beteende säga något annat än att djur mår bäst i sin naturliga miljö och att träning på dessa sätt strider start mot djurens basala behov. Jag anser också att ens beslut ska baseras på adekvat fakta ifrån personer som objektivt jobbar med frågan dagligen. 

Att ett negativt beslut kan få stora konsekvenser för cirkusarnas överlevnad förnekar jag inte, däremot tycker jag att det är en smäll man får ta och djurens välbefinnande borde väl ändå stå högre i kurs än frågan om cirkusens överlevnad eller familjens nöje i att se vilda djur? Överlevnaden är dessutom en fråga för branschen i sig och precis som i all annan verksamhet måste man anpassa sig efter samhället för att överleva då det ingår i de kapitalistiska spelreglerna.

Det är lätt att tala men svårare att agera och säger man sig värna om djurens rätt och medborgarnas röst bör man bevisa detta, gör man inte detta blir det bara tomma ord utan substans och det är inte trovärdigt.

En potentiell väljare 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons