Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är inte hjärtsjukvården viktig för Hälsingland?

Medicin, läs hjärtsjukvård, har nästan bara hyrläkare här i Hudiksvall samtidigt som det i Gävle finns så gott om hjärtdoktorer att de måste ta ut kompensationsledighet var femte vecka.

Annons

När divisioner infördes var det för att (som man sade) alla invånare i Gävleborg skulle få lika service i båda landskapen. Vi betalar ju lika mycket i skatt.

I dag, med facit i hand har det skett förändringar till det sämre i Hudiksvall. Hudkliniken som tidigare hade mottagning en dag i veckan har dragits in. På medicinkliniken har neurologmottagningen lagts ner. Dessa patienter, många är svårt sjuka och har ett stort behov av sjukvård, tvingas nu att åka till Gävle för besök och vård. Detta är skandal!

Varför inte tänka på patienten i första hand, det är trots allt för dem som sjukhusen finns till?

Många är de chefer som inte visar det minsta intresse av att utveckla enheterna här på Hudiksvalls sjukhus utan arbetar stenhårt på att flytta delar av vården till Gävle. Medicin, läs hjärtsjukvård, har nästan bara hyrläkare här i Hudiksvall samtidigt som det i Gävle finns så gott om hjärtdoktorer att de måste ta ut kompensationsledighet var femte vecka.

Är hjärtsjukvården i Hudik nästa enhet som läggs ner?

Under 2008 köpte landstinget konsulthjälp för 48 miljoner kronor och under 2009 landade summan på 54 miljoner kronor. Man kan då fråga sig vad det är för arbete som konsulterna utför, som inte anställd personal i landstinget kan göra. Som en jämförelse kan nämnas att enligt ett tjänstemannaförslag (eller var det ett konsultförslag?) skulle BB i Hudiksvall läggas ner. BB i Hudik har en årsbudget på 24 miljoner kronor, alltså 50 procent av vad konsulterna slukade.

De senaste åren har det gått inflation i antalet anställda chefer, de har ökat lavinartat. När det nu finns så in i vassen med chefer, konsultera dem i stället, det måste bli billigare. Då kanske vi här i Hudik kunde få en neurolog, hjärtdoktorer och hematologer och dessutom kanske patienterna kunde få en lättöl till maten för en del av konsultarvodet.

Birgitta Malmberg

(före detta chef som inte kan få sparken den här gången heller)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons