Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det inte dags att svara nu?

Håller fullständigt med Hans-Olov Jacobsson (21/8) om att Söderhamns kommun totalt verkar ignorera handikapprörelsen i Söderhamn.

Annons

Håller fullständigt med Hans-Olov Jacobsson (21/8) om att Söderhamns kommun totalt verkar ignorera handikapprörelsen i Söderhamn.

De kommenterar eller besvarar inte insändare och inte heller brev direktställda till kommunstyrelsen. I brevet från HSO efterfrågas vilket intresse det finns hos Söderhamns kommun att ha ett samarbete och att stödja handikapprörelsen i Söderhamn.

Detta samarbete finns och fungerar hos de flesta omkringliggande kommuner och borde kunna göra det även i Söderhamn. Ekonomiskt handlar det om 20 000 kronor per år för lokal, resterande utgörs av helt ideella insatser. Brevet har diarieförts (KS/2009/0175) och sedan ingenting mer. Vad jag sett på kommunens webbsida har ärendet inte ens tagits upp för behandling ännu, och genom att på detta sätt totalt ignorera HSO anser jag att man visat att där inte finns något intresse alls från kommunens sida.

Enligt Magnus Svensson, KUS-nämndens ordförande, är kommunen intresserad av att KHR fungerar, men hur ska det kunna göra det om den samlade handikapprörelsen tvingas avvecklas.

Dessutom anser jag att kostnaden det handlar om är försumbar i sammanhanget. 20 000 kronor per år, att jämföra till exempel med kvinnobadet två timmar varannan lördag för en kostnad av det tiodubbla. Detta är ju en sak som diskuteras flitigt just nu, medan HSO:s ärende inte ens är värt att ta upp på dagordningen. Vilka saker prioriterar Söderhamn egentligen?

Vill någon ansvarig inom kommunen ifrågasätta detta är man mer än välkommen.

Anneli Åhlander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons