Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det en ny art vi sett i samband med halldebatten?

Beslutet om bandyhall får mig att tänka på en kollegas ord, skriver insändaren:

Annons

”Vi har indikationer mot utveckling av en ny variant av Homo Sapiens, ännu inte beskriven som en helt ny art, men trenden är tydlig och tillräckligt intressant för att redan nu spekulera i hur denna art kommer att särskilja sig. Arten ges benämningen Homo Politicus. Evolutionsläran bygger på arters fysiska och mentala anpassning för överlevnad i rådande livsmiljö – egenskaper som inte belönas tonas ned, medan sådana som är viktiga för framgång utvecklas.

* Ett av de två öronen kommer att tillbakabildas; inte osannolikt är att det även innebär en omplacering av det kvarvarande örat. Vissa evolutionsfilosofer spekulerar till och med i att det kan hamna i bakfickan eller på annat sätt vara en pendang, som en bra-att-ha-sak-om-det-hampar-sig-så.

* Munnen och talorganet utvecklas markant.

* Förmågan att höja rösten och titta åt annat håll än den person eller grupp personer man förment talar till – eller över – förstärks markant.

* Ögon får stärkt förmåga att snabbskanna omgivningen till de finner en fast punkt, en tongivande person eller inte sällan kameralinsen.

* Delar av hjärnan utvecklar ett tydligt reptilbeteende, det vill säga en snabb och omedelbar respons på vissa stimuli. Några exempel på sådana stimuli är så kallade signalord, beteendemässiga särdrag, organisatorisk tillhörighet.

* På längre sikt kan förväntas direkt fysiska förändringar som kameleontisk karaktär.

Eftersom utpräglad ryggrad inte ger belöning tillåts formbar fysionomi.”

Reflektören

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons