Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är Brotorget vårt eller...

Vem äger i dag Brotorget? Är det Bollnäs kommun, det vill säga i praktiken vi som bor i Bollnäs, eller är det fortfarande Sjaelsö? Eller finns det ett annat dolt ägande genom muntliga löften?

Annons

Vem äger Brotorget? Det är en bra fråga. Frågan är om det finns något bra svar. Varför utökar inte Ljusnan sin dagliga torgbild med svar på denna högst berättigade undran. Det är bara att korsringa Anders Aune, chef för tekniska förvaltningen i Bollnäs kommun, Lantmäteriverket och Bolagsverket.

Att Sjaelsö redan i höstas överförde ägandet av torget till ett dotterföretag har ingen faktisk betydelse då dotterföretaget är helägt och inte har rätt att sälja torget vidare. Om Sjaelsö fortfarande står registrerad som ägare av torget vill jag, och förmodligen några fler Bollnäsbor, veta när omregistrering kommer att ske. Detta eftersom köpet och ägandet enligt befintligt avtal skall gå tillbaka till kommunen när ingen byggnation hade startat 2 januari 2010. Det är snart två veckor sedan. Så vem äger i dag Brotorget? Är det Bollnäs kommun, det vill säga i praktiken vi som bor i Bollnäs, eller är det fortfarande Sjaelsö?

Eller finns det ett annat dolt ägande genom muntliga löften? En hotbild gör gällande att torget sålts muntligt redan i december i hopp om att kuppa igenom en byggnation. Är det sant klarnar spektaklet med grävskopor, uppgrävda gropar, igengjutna gropar och ett jättemysigt metallstängsel som fin nyårspresent till Bollnäsborna.

Glöm inskrivningsmyndigheten och dess eftersläpning. Vad jag vill veta är så enkelt – är Brotorget vårt eller deras?

PS Den som gräver en grop åt Sjaelsö. Hur var det sen...

Gertrud Haglund

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons