Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är äldre inte värda vården?

En fråga som kräver ett svar från sjukvården. Vi har en äldre bekant som är väldigt sjuk. Det jag vill ha svar på började för cirka tre månader sen, men han har varit sjuk länge.

Annons

Resan började på Mitt Hjärta i Bollnäs, där blev det sagt att han skulle till Gävle på en hjärtröntgen vilket gjordes. Svaret blev att han skulle ha en pacemaker. Remiss till Akademiska i Uppsala. De ansåg att de inte hade tid, remiss tillbaka med besked att söka annat landsting, vilket man inte kan göra själv, och där är det stopp.

Så där står han fortfarande utan hjälp, och blir sjukare och sjukare. Han ringer, och far in på sjukhuset, och inte det sker något. Är det så att man inte är värd vård efter en viss ålder? Det ser så ut.

Bekant

Landstinget svarar:

Som patient har du rätt till ett bra bemötande och ett professionellt omhändertagande när du är i behov av sjukvård . Det är dock mycket svårt att utifrån insändaren svara på vad som eventuellt har gått fel i behandlingen av patienten. För att kunna utreda händelsen är jag tacksam om ni kontaktar mig via landstingets växel.

Birgitta Dackell

tillförordnad divisionschef

division medicin

Landstinget Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons