Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen får medborgarna säga sitt om köpingen

/

Äntligen har Ljusdal bildat en arbetsgrupp där invånarna får vara med och ge förslag vad de vill göra med köpingen! skriver Erik Friberg.

Annons

Jag tror säkert att många bra förslag kommer in. Tidigare har politikerna aldrig varit intresserade av vad folket tycker. De flesta vill nog ha kvar de små mysiga butikerna i centrum och inte någon anonym köplada på andra sidan järnvägen.

Men politikerna har kört fast i sin dröm om ett jättelikt köpcentra på Östernäs. De hyr in – år ut och år in – dyra konsulter som ska ragga affärskedjor att etablera sig där. Men än har det inte hänt något. Det verkar av någon anledning som om Biltema och Rusta och liknande varuhus i stället väljer att bygga sina affärer i Bollnäs och Hudiksvall …

Det är mycket trevligare att satsa på och utveckla butikerna i centrum, både dem som redan finns och helst se till att det kommer många fler. Och eftersom ingen verkar vilja göra något åt asfalten i köpingen så kan den få bli gågata. Snart är det ändå inga bilar som kan köra där. Av Östernäs kan de göra park- och rekreationsområde. Ungefär som Boulognerskogen i Gävle!

Erik Friberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons