Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvarslösa förslag på gång i Hudiksvall

När man planerar för infrastruktur måste man tänka minst 60 år framåt i tiden, skriver Per-Edgar Pettersson med anledning av spårdragningsdebatten i Hudiksvall.

Annons

Hudiksvall har fantastiska möjligheter att bygga ny stadsdel vid västra havsviken, men då måste alla spåren bort och därmed även parkeringsplatser i anslutning till tågen. Att stationen kommer i utkanten på centrum behöver inte vara något problem med anslutande ordinarie busstrafik.

Vansinniga förslag om dubbelspår genom vår vackra stad berör inte bara stadens innevånare utan hela kommunen. Alla vill vi ju ha en miljövänlig kommun med ett välkomnande intryck när vi åker in till staden. Korsningsfria viadukter kan inte vara något som gör staden vackrare.

Att behålla persontrafiken med dubbelspår genom centrum vore helt orimligt, liksom eventuella tunnellösningar. Vi måste också vara solidariska med människor som bor norr om Hudik. De är knappast intresserade av lösningar som försenar deras resa. Dessutom fördyrar de föreslagna lösningarna för Trafikverket (staten). Vi som bor utanför stadskärnan slipper också att köra in i staden för att parkera, när vi ska åka tåg.

När man planerar för infrastruktur måste man tänka minst 60 år framåt i tiden. Jag förordar på det bestämdaste ett västligt alternativ med två spår och station utanför centrum.

Per-Edgar Pettersson

Delsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons