Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvar för en dåres gärning

Det smärtar mig att läsa alla snabba anklagelser som kastas på oss Sverigedemokrater och vår politik, med anledning av morden i Norge.

Annons

Samtidigt som varken media eller ledande partier visar särskilt mycket självkritik för att man låtit detta växa fram, och skjuter snabbt ifrån sig allt ansvar utan att blinka.

Det finns de som anklagat multikulturalismen för att vara orsaken, och genast blivit i det närmaste förföljda av media, och bespottade av olika partier. Men de som anklagat SD och andra invandringskritiska partier, har fått göra detta helt utan att få mothugg i annat än i kommentarsfälten, i den mån de varit öppna.

Vari ligger det rimliga i detta? Nu tycker jag dock att båda är helt ute och snedseglar, för så som jag ser det, så kan ingen ställas till svars för en enskild psykopats handlingar, utom möjligtvis han själv.

En psykopat kan triggas till handling av i princip vad som helst, och vidare analyser bör skötas av professionella. Det är många som nu försöker vinna politiska poäng, och jag kan ej annat än beklaga detta. I denna sorgens stund ska vi hålla ihop och stå upp mot all slags terrorism och vansinnesdåd.

Inte anordna manifestationer där Sverigedemokrater inte är inbjudna, för att man inte delar en samhällside som väldigt många inte stödjer. Men det är ju farligt att låta människor ha "avvikande" åsikter, då kan de ju bli terrorister.

Så om man, som socialdemokraterna hävdar, står för ett öppet och demokratiskt samhälle där man ska visa solidaritet, varför är vi i Sverigedemokraterna då inte inbjudna till manifestationen mot terrordåden? Nej, jag antar det börjar bli dags att införa åsiktsregistrering, tvångsindoktrinering och liknande för att rena samhället från dessa främlingsfientliga krafter.

För precis på det viset ska det ju vara i ett öppet, varmt och accepterande samhälle där (nästan) alla är lika värda. Så var vänlig och besinna er. Även Sverigedemokrater har känslor, och sörjer dåden i Norge. Även vi står upp mot terrorsism, och hedrade offren med bland annat en tyst minut.

Benny Bergström (SD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons