Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aningslös spridning av kränkande text

"Så illa kan det gå, snickarjävel!" Jag blev mycket illa berörd när jag såg den förskräckliga texten under bilden av en korsfäst person i silvergrått tryck på en svart T-shirt.

Annons

"Så illa kan det gå, snickarjävel!"

Jag blev mycket illa berörd när jag såg den förskräckliga texten under bilden av en korsfäst person i silvergrått tryck på en svart T-shirt. Om situationen varit gynnsammare än den var då jag hastigt konfronterades med en ung kille som tagit på sej nämnda tröja, skulle jag ha bett om en liten programförklaring om vad budskapet avsåg att signalera till omvärlden. Intressant vore att få veta vem eller vilka som har så dålig smak och så lite omdöme att de låter trycka upp groteska och för många en mycket kränkande text för att spridas via aningslösa människor (oftast ungdomar) ut till en värld och ett samhälle som är i skriande behov av helt andra influenser än uppenbar hädelse!

Var och en gör som var och en vill, liksom de facto att varje människa tar ansvar för sitt eget liv. Även om jag än en gång på denna tidningssida skall kallas såväl lågbegåvad som okunnig och dessutom anklagas för att vara gammalmodig, vill jag "stöta i basunen" och från mitt hjärta protestera, men även allvarligt varna för denna typ av snedtänd "humor" oavsett var och hur den dyker upp.

Det skulle bli ett rykande, rasande rabalder om man skulle skända en annan religions högsta helighet på det sätt som det tillåts att göra med kristendomens Jesus, men vi kristna tiger under de förnyade piskrappen.

Det är tyst och lytt även från förkunnarhåll vilket är illavarslande! Man skulle kunna tänka att även vi predikanter tror att världen skall frälsas genom vår tystnad, grundad på rädsla för konflikter, allmän försiktighet och en välavvägd dos "Lätt och lagom!" Om kvinnorna vid Jesu tomma grav varit lika diskreta, hade kristendomen knappast överlevt.

Inger Mattsson

Väckelsepredikant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons