Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra föreningar får stryka på foten

Rolf Orre är oroad över att andra föreningar drabbas om det byggs en hall i Söderhamn.

Annons

Erik Södergren och signaturen Kjell (24/11) är arga för att någon ifrågasätter att man vill bygga en bandyhall för en beräknad kostnad av 54 miljoner kronor. Det är inte helt ovanligt att den som är arg och skriker högst får sin vilja igenom. Men man kan förstå om ett sådant dyrt bygge, enkom för en så pass smal sport som bandy ändå är kan ifrågasättas, när man ser andra behov som är lagstadgade kommunal verksamhet i många fall får dra ner. Med resultat att människor med skilda behov kommer i kläm på olika sätt. Jag vet, för jag ser nästan dagligen exempel på sådant.

Tidigare insändare: Ta chansen nu och bygg en hall på Hällåsen

Att anslå 54 miljoner enkom till en förenings verksamhet måste ju rimligtvis betyda att många andra föreningar får stryka på foten, eller bli ännu mer ifrågasatta och med ännu mer redovisning av verksamheten som följd. Jag har flera exempel, ett av dem är HSO (Handikapporganisationernas samarbetsorgan) som är en organisation där handikappföreningarna från Söderhamn är representerade.

Tidigare insändare: En bandyhallsraket som kraschar

HSO ingår i Tillgänglighetsrådet i Söderhamn, som har till uppgift att analysera och föreslå åtgärder så att Söderhamn blir tillgängligt för alla, även människor med skilda funktionshinder. För detta behöver HSO 30 000 årligen från kommunens budget. Kan jämföras med kaffepengar i förhållande till 54 miljoner. Men hittills har det näst intill varit omöjligt att erhålla detta belopp. För innevarande år har HSO inte beviljats några pengar. Lite besviken blir jag nog av ett sådant ogint ifrågasättande.

Så att bli arg för att någon ifrågasätter 54 miljoner tycker jag inte är relevant, när det finns så många små och stora hål att stoppa pengar i.

Insändare: Gå ut och ta en svängom i stället – låt bandyn vara ifred

När det gäller miljöförstöring så kan man nog inte jämföra det med en ishall. Men nog tycker jag som många andra att hanteringen från början av den gamla maltfabriken i Stugsund, i slutänden blev en onödig belastning i kommunens budget.

Rolf Orre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons