Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andefattigt, Lundberg

Kjell Lundberg, Forsa, tycker (8/9) att politiska partier i landstinget ska gå till val på att avsätta landstingsdirektören. Det verkar lite andefattigt och tunt som valprogram betraktat måste jag säga.

Annons

Vi centerpartister går till val på mera patientfokuserade mål.

Den andra delen Kjell Lundberg nämner, nämligen att se över byråkratin, fundera över organisationen och föra över pengar från administration till vårdinsatser är snarare medel att uppnå våra mål med. Det jobbas oförtrutet vidare med detta kan jag försäkra och vi har hittills också sänkt administrationskostnaderna med mer än 50 miljoner kronor de senaste åren, varav på LOV 45 miljoner kronor och mera kommer.

De stora omorganisationerna av landstinget med åtföljande sparkrav och uppdraget att ta fram strategiska planen (och sedan skrota den) som Kjell Lundberg nämner, står en enig landstingsstyrelse bakom. Det vill säga alla politiska partier i landstinget. Där är alltså heller ingen skillnad.

Av Kjell Lundbergs inlägg får inte någon enda väljare vägledning i valet. Mitt råd till väljarna blir att skärskåda de politiska programmen och döma efter det i stället.

I personvalet står jag själv för ett ansvarsfullt, öppet, engagerande ledarskap med breda lösningar i ett helhetsperspektiv, kort sagt ett klokt politiskt ledarskap.

Björn Brink (C)

Färila

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons