Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt politiker gör syns inte

I en insändare ställs frågan: Varför gör oppositionen i landstinget inget?

Annons

Som moderat landstingspolitiker vill jag satsa på sjukvård, bra och effektiv sjukvård. Jag vill ha ett eller kanske flera hospice, en egen psykiatriavdelning för barn. Jag vill ge betydligt mer frihet och befogenheter till personalen än vad de har i dag.

Vad gör vi moderater?

Vi skriver motioner som först efter några år besvaras av Socialdemokraterna. Vi lyfter enskilda frågor för diskussion genom att skriva interpellationer. Ofta blir det flera till varje landstigsfullmäktige. Socialdemokraterna är sällan villiga att ta till sig våra synpunkter, än mindre att ändra på något. I massmedia leder våra idéer och tankar, det vi vill göra, till i bästa fall en notis i lokaltidningen. Min senaste interpellation handlar om bristen på blod i landstinget. Vilken fråga kan vara viktigare? Nu hoppas jag få svar vi nästa landstingsfullmäktige.

Det är också viktigt vad vi moderater inte vill. Vi vill inte att landstinget ska driva vindkraftverk eller höja skatten. Men oavsett vad vi säger, skriver eller gör i en fråga står det " Landstingsfullmäktige har beslutat att…" i tidningarna. Det redogörs inte för vilka partier som röstat för ett förslag eller vad som är orsaken till att vi moderater inte vill rösta med socialdemokraterna. Vill du veta mer om vad partierna tycker och gör i landstinget titta på landstingets webbsändning.

Maria Molin, moderat, ledamot i landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons