Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsköns skräpkultur och gift påverkar vår vardag

/
  • Våra barn och ungdomar bombarderas av information, skräpkultur och våldspräglade dataspel, menar artikelförfattaren. Bilden är från norska datafesten The Gathering 2015.

I dag belastas hela vår tillvaro med ett vedervärdigt utbud av våld och underhållning, som glorifierar en destruktiv livsstil, menar skribenten och konstaterar att både den inre och yttre miljön påverkar oss.

Annons

Det pågår en intensiv satsning på att skydda vår miljö. Som fastighetsägare har vi tvingats bekosta nya avloppsanläggningar för att skydda vattendragen, trots att de gamla anläggningarna fungerat mycket väl i de allra flesta fall. Men nu har det kommit nya bestämmelser och regler för avluftning och syresättning i infiltrationsbäddarna för att säkra miljön.

Ambitionen att skydda naturen från miljögifter och föroreningar är lovvärd och borde ha kommit för länge sedan – innan våra vattendrag och sjöar blev förgiftade av allehanda avlopp och industriutsläpp. Då hade vi fortfarande kunnat glädjas över en renare natur och fiskrika vatten.

Sorgligt nog är man inte lika noga med att den inre miljön, det vill säga människors inre liv och tankar. I dag belastas hela vår tillvaro med ett vedervärdigt utbud av våld och underhållning, som glorifierar en destruktiv livsstil. Våra barn och ungdomar bombarderas av information, skräpkultur och våldspräglade dataspel, som besudlar och förorenar deras sinnen och får många att förlora kontrollen över sina liv. I tv och massmedia tävlar man om att producera det mest spännande och förföriska. Någon miljövård på det området tycks inte existera.

Den yttre miljön är givetvis viktig, men vad hjälper det om vi har en aldrig så ren omgivning, om människors inre är fyllt av allsköns skräpkultur, som gör tillvaron alltmer otrygg och samlevnaden människor emellan till en plåga?

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons