Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen enig om jakten

Vem kan man lita på när det gäller rovdjurspolitiken? Som jägare eller ägare till tamboskap borde du ta dig en tankeställare vad ett val på de rödgröna i höstens val innebär.

Annons

Vid rovdjursdebatten den 23 augusti i Ljusdal klargjorde de rödgröna representanterna mycket tydligt sin inställning till fortsatt vargjakt. De tre vänsterpartierna vill avvakta en utvärdering av årets vargjakt. Resultatet kommer om två år. Under den tiden ska ingen vargjakt äga rum. Inget annat besked kommer före valet 2010. Redan nu säger både Vänsterpartiet och Miljöpartiet att deras officiella ståndpunkt är att det inte ska ske någon vargjakt alls.

På frågan om förändring av paragraf 28 i jaktförordningen som permanentades 2009, det vill säga rätten att skydda sitt tamdjur mot angrepp ska rivas upp ville inget av de rödgröna partierna svara. Risken är mycket stor att vid en rödgrön seger kommer det att bli en återgång till hur det var tidigare. Således kommer man inte att få freda sina husdjur från ett angrepp såvida detta inte sker innanför hustomtens inhägnad.

Under avslutningen fick partierna svara på varför man skulle rösta på de olika partierna. Alliansrepresentanterna var mycket eniga om att rovdjurstrycket i Gävleborg måste minska. Licensjakt och skyddsjakt på varg ska fortsätta och § 28 ska inte rivas upp.

De rödgröna var däremot oeniga. Vänsterns representant ska rösta på Socialdemokraterna för deras politik är bättre och Miljöpartiet avslutade debatten genom att erkänna att de inte är ett parti för jägare över huvud taget!

Margareta B Kjellin (M)

Karin Ånöstam (C)

Hans Backman (FP)

Lennart Sjögren (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons