Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla som vill får njuta av solen

Kommentar till kd:s insändare den 14/7. Som vanligt försöker kristdemokraterna svartmåla kommunal omsorgsverksamhet.

Annons

Kommentar till kd:s insändare den 14/7.

Som vanligt försöker kristdemokraterna svartmåla kommunal omsorgsverksamhet.

Sveriges kommuner och landstings Öppna jämförelser, visar på en helt annan bild av svensk och Hudiksvalls omsorgsverksamhet. De goda resultaten som bl.a. Hudiksvalls kommun har är verkligen något att bygga vidare på. Dessutom har vi vår omsorgsgaranti där utevistelse är en av sju garantier som följs upp.

Den förra Socialdemokratiska regeringen startade upp en möjlighet för kommunerna att söka stimulansmedel för att höja kvalitén inom omsorgen. Hudiksvalls kommun har sökt och beviljats medel ända från start och varje år sedan dess. Projekten som vi jobbar med är: Förbättra kost och näringsintag för äldre. Utbildning till personal vad gäller ett rehabiliterande förhållningssätt. Sociala innehållet inom särskilt boende. Förebyggande för fallolyckor. Förebyggande uppsökande verksamhet för 80 år och äldre som inte är omsorgstagare.

Utöver stimulansmedlen satsar vi betydande resurser på att stödja anhöriga genom så kallat Anhörigcenter i Hudiksvall, Delsbo och Bjuråker. Dessutom startar ett försök med Fixar Malte som kommer hem och hjälper äldre och funktionsnedsatta över 70 år.

En individuell omsorgsplanering görs för varje enskild brukare där man bl.a. gör val om mat, aktiviteter, tider m.m. Vi är noga med att vård och omsorg ska tillhandahållas efter behov. Alla ska erbjudas samma omsorg, sedan har man möjlighet att välja det som passar.

Majvor Westberg Jönsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons