Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla måste protestera

Tjänstemannaförslaget för en jättelik omstrukturering av sjukvården i Gävleborg är mycket negativt för oss i Hälsingland. Om det genomförs påverkas också mycket annat än bara vården.

Annons

Tjänstemannaförslaget för en jättelik omstrukturering av sjukvården i Gävleborg är mycket negativt för oss i Hälsingland. Om det genomförs påverkas också mycket annat än bara vården.

Tänk bara på alla strokepatienter. Det gäller att få propplösande behandling så snabbt som möjligt. Då finns det chans att bli återställd. Hur det ska gå till om det blir längre resor för att få behandling i tid, när det talas om nedläggningar i vårt närområde.

Specialistmottagningen i Söderhamn ska också läggas ner. Vad innebär det till exempel för dem som har varanmedicin? Varan är ju blodförtunnande medicin och före ett tandläkarbesök så måste tandläkaren göra en bedömning av behandlingen. Sedan är det specialistmottagningens tur. Det är besvärligt för patienten med många besök. Det gäller liknande vid andra operationer.

Det är nog många av oss som inte förstår hur viktigt de är att ha kvar specialistmottagningen. Specialisterna kan väl komma till Söderhamn som tidigare. En bra lösning för patienterna.

Enligt tjänstemannaförslaget så är det mycket i sjukvården som hotas av nerläggningar i Hälsingland. Nerläggningarna skulle inte ge mer än cirka 76 miljoner i besparingar enligt tidningsuppgifter, men det verkar vara Gävle som gäller. Gävle vill väl ha hela Hälsinglands 135 000 innevånare till sitt upptagningsområde. Syftet med detta verkar vara, att om det bildas en Svealandsregion tillsammans med Dalarna och Uppsala då vill Gävle sjukhus ha ett stort upptagningsområde. Det är smart uträknat för att inte riskera en avlövning av Gävle sjukhus i framtiden. Folk i Hälsingland tänker nog på andra lösningar.

I Kuriren (9/5) anser en enad läkarkår i Hudiksvall att den strategiska planen måste skrotas i sin helhet. Läkarna presenterar tre helt andra förslag mycket intressanta för oss i Hälsingland. Läkarna kommer också att skicka en skrivelse till landstingspolitikerna och till kommunpolitiker vad de anser om planen.

Jag tycker att tjänstemannaförslaget för vår del i Hälsingland hör hemma i papperskorgen.

Till sist vill jag uppmana alla pensionärsorganisationer och andra i vår kommun att protestera mot tjänstemannaförslaget om hur allvarligt det kan bli för oss i Hälsingland om det skulle genomföras.

Stig Söderlund

Söderala Marma PRO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons