Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla har rätt till aktivt liv

Vid en valseger tar vi den 1 januari 2011 därför bort stupstocken i sjukförsäkringen som gör människor försäkringslösa.

Annons

Och fler slipper gå till socialkontoret för att få hjälp att betala hyra med mera.

Arbetslösa har det lika jobbigt de med, sedan a-kasseavgiften höjdes och ersättningen minskade successivt, eftersom det beror på hur länge man går arbetslös.

Därför så är det så viktigt att alla går och röstar och på rätt block för så här får inte samhället fortsätta.

Min farfar var född 1914 och han låg vid riksgränsen mellan Norge och Sverige 1939–1945. Han sa att som det såg ut i dåtidens Sverige skulle det bli igen.

Så kommer det att bli snart om detta får fortsätta som det håller på i dagens samhälle. Alla frågor som rör sjukförsäkringslagen som alliansen har ställt till med är alldeles på tok för orättvis.

Tänk er att de förståndshandikappade inom LSS-enheten och SOL ska bli drabbade av en sådan politik som alliansen för plus övriga människor som har det svårt att komma ut på arbetsmarknaden eller i själva verket mår så dåligt att de inte klarar av ett jobb på den öppna arbetsmarknaden.

Alla har vi samma självklara rätt till ett aktivt liv. Därför tycker vi att ett handikapperspektiv ska genomsyra politiken, på alla nivåer.

Alliansen vill försämra våra trygghetsförsäkringar för att sänka skatten för höginkomsttagare och sänka basbeloppet på sjuk- och aktivitetsersättningen.

Kristoffer Frost

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons