Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla får leva, men hur?

Det skulle vara stor skillnad om dessa stackars människor finge subutex med en plan om att trappa ner medicineringen över tid, då skulle det kunna kallas för behandling.

Annons

Svar till Keith Andersson (24/4). Alla har rätt till ett drogfritt liv, det har varken undertecknad eller någon annan bestridit. Jag är varken oempatisk elller okunnig.För det första:

Kan du beskriva den "långa och hårda" process som ska gås igenom för att få subutexbehandling?

Vad gör att dessa missbrukare inte kan klara en behandling och bli drogfri?

Jag har heroinmissbrukare i min bekantskapskrets som klarat av att bli drogfria. Varför kan de och inte andra?

Vilka andra patientgrupper menar du får narkotikaklassade läkemedel. Hoppas du inte menar svårt sjuka cancerpatienter, för då är du verkligen ute och cyklar! Det går inte att jämföra dessa, tycker jag.

Hur många behandlingar ska till exempel en alkoholmissbrukare gå igenom och misslyckas med, innan staten går in och tillhandahåller en kvarting om dagen?

Jag vet att det är jobbigt att gå igenom en behandling, har själv gjort det. Hade jag blivit erbjuden en "lättare" väg, hade jag naturligtvis tagit den. Men det var bara att bita i det sura äpplet och kämpa sig igenom helvetet!

Du Keith, det går inte ihop för mig att ta subutex och samtidigt kalla sig "drogfri". Det vill jag också ha en förklaring på. Hur tänker ni där?

Det skulle vara stor skillnad om dessa stackars människor finge subutex med en plan om att trappa ner medicineringen över tid, då skulle det kunna kallas för behandling. Det som nu pågår är ju bara ett fortsatt drogande, med stöd av staten.

Förstår att deras anhöriga är lugna och nöjda. Det är inte lätt att ha ett barn eller en nära anhörig som är "ute på banan" som det kallas att vara aktiv i sitt missbruk.

Jag har upplevt det!

A. Lindgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons