Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla behöver en trygg arbetsmiljö med en lön som man kan leva på

Chefsdagarna som har kostat 2,4 miljoner kronor kan få vem som helst att gå i taket. När ska alla som sliter för dåliga löner bli uppskattade? undrar insändaren.

Annons

Varför är det bara chefer som tycks arbeta hårt och är värda gåvor och annan uppskattning? Det är väl knappast chefer som utför de livsviktiga jobben – eller? 

Säg mig hur ska vi kunna få hjälp vid akuta situationer om vår kompetenta personal säger upp sig, eller inte trivs på sitt arbete på grund av omändringar och neddragningar? Jag undrar: Hur värderar ni arbetsuppgifterna? Om personalen på golvet bara får höra att det ska ändras och dras in både här och där, hur ska de orka fortsätta? Allt medan cheferna måste uppskattas för sitt hårda arbete.

Finns det ingen personal på golvet, så behövs inga chefer. Hur skulle det fungera? Då måste ni konstruera nya chefsjobb. Är det så här ni tänkt framtiden i Gävleborg? Alla behöver en trygg arbetsmiljö med en lön som man kan leva på. Pengar verkar det inte vara brist på, eftersom man kan göra resor år efter år. Det kanske är så att det är ledningen som behöver bytas ut, och att vi behöver få in lite friskare blod med kompetens?

Hedberg   

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons