Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alarmerande med vinklade nyhetsinslag

Det var skamlöst vinklad Stockholmspropaganda som nyhetsinslag i TV2 Aktuellt klockan 21 söndagen den 9 augusti, skriver Sören Molander.

Annons

Jag refererar till min insändare i HT (8/8, "Inte förvånande att järnvägen förfaller") med kritiska anmärkningar mot den till synes obegränsade tilldelningen ur statskassan till Storstockholms infrastrukturbyggen och översysselsättning.

Inslaget bestod i att någon som företrädde fackliga intressen och säkerheten gällande järnvägstrafiken genom Stockholm visade upp ruttnande slipers och löst liggande räls och påstod att just detta rälsavsnitt trafikeras av persontåg, illustrerat av X-2000, Norrlandståget.

Inslaget var avsiktlig grovt osant intygande för att inga tåg med passagerare trafikerar Karlbergs rangerbangård. Trafikverkets Anna Lundman dementerar också de felaktiga uppgifterna i ett TT-meddelande (HT 11/8).

Det är givetvis alarmerande att rikstäckande nyhetskanaler som Rapport och Aktuellt gång på gång går in med vinklade och avsiktligt lögnaktiga snyftinslag för att gynna Stockholms infrastruktur och arbetstillfällen. Storstockholm är sedan många årtionden oskäligt gynnad med fabulösa summor ur statskassan till sin infrastruktur utöver 100 000 tals statsanställda.

Mitt axplock från Norrbottens infrastruktur uppvisar att stambanan förbi exempelvis Boden är i så dåligt skick att tåget högst kan gå med hastigheten 40 km under en hel timme, där behövs alarmerade åtgärder.

Sören Molander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons