Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akut bostadsbrist i Bollnäs

Bostadsbristen i Bollnäs är akut och störst är behovet i centrala Bollnäs, skriver två S-politiker som menar att ett helhetgrepp måste till för att lösa bristen.

Annons

Det är därför viktigt att bostadsbyggandet kommer igång så snart det bara är möjligt. Områden som passar för flerfamiljsbostäder finns i centrala Bollnäs. Parken mellan järnvägsstationen och Kulturhuset är ett område, taxistationen och gamla Tunnelgrillen är andra områden som är lämpliga för flerfamiljshus. Trots att bostadssituationen är akut är det viktigt att inte förhasta sig.

Det är viktigt att ta ett helhetsgrepp över hela centrala Bollnäs. Att ta fram detaljplaner för enstaka tomter utan att först tagit fram en fördjupad översiktsplan vore olyckligt och riskerar att försena byggandet av lägenheter. Risken är stor att vi får se överklaganden och avslag om man tar fram en detaljplan i taget. När man fått helhetsperspektivet kan man prioritera de tomter där det råder små eller inga konflikter eller motstående intressen och sortera bort de mindre lämpliga tomterna. Vi är övertygade om att det går snabbare och blir bättre om man planerar för bostadsbyggande utifrån en fördjupad översiktsplan som fastställts av kommunfullmäktige. Det möjliggör också för fler än vårt kommunala bostadsbolag att bli intresserat av att bygga lägenheter i Bollnäs.

Erika Engberg (S)

Jan Lahenkorva (S)

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons