Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agera snabbt mot vindkraft

Ljusdals kommun är förd bakom ljuset av Härjedalens kommun!

Annons

Beslutsunderlaget, som Härjedalens kommun har som grund för att planera och besluta att bygga 20 vindkraftverk i Sjöarberget fyra kilometer från Gammelgården Bortom åa i Fågelsjö, bygger på djupt osanna bilder!

Där visas endast fem verk. Bilderna är tagna från platser där skog skymmer ingreppet, men inte från gårdsplanen Bortom åa, där nära nog hela berget syns. Inte heller från fastigheter vid Sågvägen och Mullvägen i byn, där berget är lika synligt. Dessutom kommer vartenda verk att synas från Acksjöbergsvallen som hörde till Bortom åa, som Fågelsjö Hembygdsförening, med Sveaskogs goda minne, förvaltar.

Och hävdar! Inga bilder därifrån i underlaget! Inte heller från utsiktspunkten i Hamra Nationalpark vid Svansjön!

Ljusdals kommun har fått en helt felaktig bild av ingreppet.

Man har påpekat att det kan ha en negativ inverkan för kulturmiljön i Fågelsjö, något som härjedalingarna verkar ta lätt på.

Vi begär, med stöd av Fågelsjö Hembygdsförenings skrivelse till Härjedalens kommun (diarienr. 106-65-09ks, inlämnad 2010-08-30), att Ljusdals kommun kräver att Härjedalens kommun stoppar sitt beslut om vindkraft i Sjöarberget tills de redovisat ett sant och komplett underlag.

Det är bråttom att agera. Sista dagen att ge synpunkter på dessa planer är den 13 september!

Inez Tillqvist (S)

Janne Eliasson (V)

Fågelsjöby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons