Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agera nu för Lys och Jessica

Vad vill ni politiker och alla andra och vad tänker ni göra politiskt för Lys och Jessica?

Annons

Öppet brev till fram för allt Söderhamns kommunpolitiker, men även alla övriga, som vill använda sin makt och inflytande till något livsavgörande.

Vad vill ni och vad tänker ni göra politiskt för Lys och Jessica?

Ni läste väl, att Migrationsverket inte anser, att de har rätt att stanna i Sverige, i Söderhamn?

Och de har inga nya skäl till att inte åka till Kongo. Skälen är samma som när de skickades dit för ett halvår sedan: det är ett vidrigt land för en ung ogift mamma med barn. Lys och Jessica har inget nätverk där, och utan ett kraftfullt nätverk med mycket kapital omkring sig, klarar man sig inte där. De överlevde tack vare pengarna, som alla humanister och rättskännande människor samlat in.

Kanske är det så, att ni politiker ska bli det nya skälet för dem att få stanna i Sverige? Kanske kan en viljeyttring från er göra skillnad?

Ni vet mycket väl, att ni inte skulle skicka er egen dotter till Kongo Kinshasa. Genom vårt arbete för att hjälpa flickorna, tycker jag, att Söderhamn har "adopterat" flickorna, och då måste vi fullfölja och jobba vidare för att trygga deras framtid.

Advokaten kan inte trolla, utan det ankommer på oss, att visa på "nya skäl", för Migrationsverket har en gång bedömt läget i Kongo Kinshasa som helt okej för flickorna, trots att Jessica är född i Sverige och har levt sitt 4-åriga liv som svensk flicka. Lys, hennes mamma inte varit där sen 8–9-årsåldern...

Och Migrationsverket ljuger och säger att de har ett nätverk där.

Använd, för tusan era politiska kontakter in i makten, övertyga, informera, tryck på, kräv! Bevisa för alla ungdomar, som demonstrerat, ordnat stödkonserter och kämpat för Lys och Jessicas överlevnad, att det lönar sig att vara engagerad, att politiker lyssnar och agerar. Men skynda er! Det brådskar.

Lilian Ljung

asylkommittén Gävleborg

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons