Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2016 blir ett gott år

/

Väst och Ryssland driver ut IS från Syrien. IS kollapsar och de svenskar/västeuropéer som rest dit för att mörda bestraffas för sina terrorbrott, skriver en förhoppningsfull insändare inför 2016.

Annons

Den syriska regimen och oppositionen kommer överens om fria val som genomförs under hösten. En demokratisk regering tillsätts som respekteras av alla parter. Syrier som flytt landet återvänder och EU samt övriga fria världen gör en kraftfull återuppbyggnad av det syriska samhällets infrastruktur, skolväsende, med mera.

Till Sverige reste 35 000 ensamkommande barn i fjol och de över 18 år (efter medicinsk undersökning) får en specialutbildning på de svenska regementena. Där utbildar militären dessa afghanska, irakiska och afrikanska ungdomar i vapenanvändning dagtid samt ger dem engelsk språkundervisning på kvällstid. Efter utbildningens slut levererar Sverige vapen till respektive hemländer att förse dessa unga män med när de återvänder för att delta i kampen mot talibaner, al Qaida och Boko Haram. Staten betalar Afghanistan, Irak, Nigeria, med fler länder, minst lika mycket som varje ungdom kostar Sverige under ett år.

Inrikes/lokalt får minst 100 av Hudiksvalls 400 arbetslösa mellan 18 och 25 år praktik på den privata arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingen motiverar dem att bli ansvarsfyllda medborgare, lär dem att passa tider och ha en god livsinställning. Övriga 300 ungdomar fullföljer sin gymnasieutbildning och går vidare med eftergymnasiala studier. Vi måste våga tänka annorlunda, eller hur?

Fiducia magna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons