Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

150 procent dyrare tidning

Är det någon mer än jag som tycker att en 150-procentig ökning av prenumerationsavgiften är lite väl magstarkt?

Annons

Från 60 kronor till 180 kronor för e-tidning. Pappersprenumeranter ska få betala 39 kronor extra för att läsa e-tidningen, verkligen snålt. Det borde väl ingå som extra service.

Maj Lemon

Svar: Hälsingetidningar AB har ett flertal olika produkter. Några kan du som konsument ta del av utan kostnad, några får du betala för. Ett exempel på det förra är vår nyhetswebb, helahalsingland.se. Via den får du reda på vad som händer just nu.

Våra papperstidningar, i det här fallet HT, får du betala för. För 8 kronor och 90 öre per exemplar (vid helårsfaktura) bär vi hem den till dig. Det du betalar för är produkten och distributionen hem till ditt hushåll. Inget annat ingår i priset.

När vår pdf-tidning, (elektronisk variant av papperstidningen), lanserades för några år sedan satte vi från början ett väldigt lågt pris på den per månad. Det var ett introduktionspris och avsikten var att det skulle höjas väsentligt redan efter ett halvår. Det blev aldrig så, priset låg kvar. Vi avsåg också att samtidigt upphöra med den förmån, (fri access) vi hade för papperstidningsprenumeranterna. Det startade vi inte heller upp.

Orsaken till att vi var så passiva då, var att det visade det sig att funktionaliteten och driftsäkerheten på pdf-tidningen inte var den allra bästa. Vi har funderat på att utveckla pdf-tidningen men det har visat sig väldigt kostsamt. Konsumentpriset för den skulle efter utveckling ha blivit högre än det pris nya e-tidningen nu har. Det finns också andra generella affärsmässiga problem med pdf-tidningar, exempelvis att de går att ladda ner och sedan massdistribuera vidare.

Vi erbjuder nu våra kunder en helt ny digital produkt, e-tidningen. Den är anpassad för läsplattor och smartphones och har en väl utvecklad arkivfunktion där du kan söka gamla utgåvor. Vill du prenumerera på den så är det kostnadsmässigt bästa sättet 12 månader mot faktura. Då betalar du 169 kronor per månad.

Janne Mårtensson

privatmarknadschef, Hälsingetidningar AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons