Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 000 fler arbetslösa med Fredrik Reinfeldt

Statsminister Fredrik Reinfeldt har hävdat att jobben blivit 100 000 fler under hans regeringstid. Detta är fel. Nu har regeringen tvingats backa från dessa felaktiga påståenden och erkänna att siffran inte stämmer.

Annons

Under den borgerliga regeringsperioden har socialbidragen blivit fler, utanförskapet har ökat och antalet arbetslösa har blivit över 100 000 fler. Varje dag under det senaste året har långtidsarbetslösheten ökat med 140 personer.

Statsminister Fredrik Reinfeldt har hävdat att jobben blivit 100 000 fler under hans regeringstid. Detta är fel. Nu har regeringen tvingats backa från dessa felaktiga påståenden och erkänna att siffran inte stämmer. Statsministern skyller sitt felaktiga påstående på finansdepartementets tjänstemän.

Det är beklagligt att statsministern har bristande kunskaper om utvecklingen på den svenska arbetsmarknaden. Men hans brist på kunskap om utvecklingen på arbetsmarknaden är sannolikt en av flera förklaringar till varför regeringen inte har någon politik för jobb.

Statsministern borde i stället för att trixa med siffror börja ägna sig åt att utveckla en politik för jobb. Det är tydligt att sänkt skatt på lånade pengar inte fungerar. Det enda som ökar med regeringens politik är arbetslösheten.

Roland Bäckman

Åsa Lindestam

Per Svedberg

socialdemokratiska riksdagsledamöter från Hälsingland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons