Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Opassande med paralympiska spel i Ryssland

Ställ in paralympiska spelen i Sotji i Ryssland.

Annons

Jag har tillskrivit regeringen med krav på att den snarast ta ett sådant beslut att den paralympiska kommittén kan ställa in spelen i Sotji.

Invasionen av Ukraina omöjliggör för Ryssland att hålla spelen. Sotji ligger inte långt från Krimhalvön där våldtäkten på Ukraina pågår. Ledningen för den paralympiska rörelsen väntar bara på ett beslut från regeringen för att agera.

Det skulle vara opassande att nästgårds genomföra ett olympiskt spel på rysk mark när landet inte respekterar ett grannlands gränser. Agerar inte regeringen i denna fråga och bereder möjligheten att ställa in anser jag att paralympiska ledningen självständigt tar beslutet.

Sverige har här ett unikt tillfälle att markera för Ryssland att vi inte tolererar deras agerande. Jag uppmanar alla andra att påverka regeringen att ta detta viktiga beslut.

Andy Pallin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel