Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Onödigt spännande"

Team Hudik fixade en skön hemmapremiär i fotbollens damtvåa när laget gästades av Brynäs.

3–1 (2–0) var siffror i underkant och Team Hudiks tränare Kåge Pettersson var inte helt nöjd med sitt lags insats.

– Jag tycker inte vi kom i gång i den första halvleken och sedan släpper vi in ett lika tidigt som onödigt mål i den andra, sa Kåge Pettersson.

Även om Team Hudik inte riktigt fick passningsspelet att stämma under de inledande 45 minuterna så skapade lagen både lägen och visade effektivitet.

Efter knappa kvarten fick Mathilda Gustafsson stå omarkerad på en hörna och nicka in 1–0-målet.

När sedan Karin Weinacht sex minuter från pausen smällde in 2–0 på en målvaktsretur kändes det som om Team Hudik började få koll på läget.

Tre minuter senare hade Sofie Wixner chansen att stänga matchen då hon kom helt fri men skottet träffade stolpen och 2–0 stod sig halvleken ut.

Bara fyra minuter in på den andra halvleken reducerade Brynäs när hemmalaget tappade bort Hanna Zetterlund som enkelt kunde dra in reduceringen.

Det målet gav Brynäs ny energi men Team Hudik tog snabbt tag i spelet och med ett resolut försvarsspel blev det inte fler heta lägen för Brynäs.

I stället kunde Karin Weinacht göra sitt andra mål för dagen när hon läckert framspelad av Sofie Wixner klämde in 3–1.

– Det känns förstås skönt att ta tre poäng i hemmapremiären men det blev onödigt spännande, sa Kåge Pettersson.

– Vi har ett ungt lag och det är kanske därför vi blev lite väl stressat under den första halvleken.