Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Onödigt med regioner

Svar till Sven-Åke Thoresen och Eva Tjernström (25/10).

Varför bilda egen region när det redan finns instanser, länsstyrelsen, regeringens utsedda organ för att kontrollera att landsting och kommuner följer gällande lagstiftning och föreskrifter från statliga myndigheter. De förslag som tid till annan framförs kommer för det mesta från avsatta förtroendevalda riksdagsmän, kommunalråd och landstingsråd som behöver en förstärkning av en redan väl tilltagen pension. Det underkännande av kommuninvånarnas kunskaper som ni försöker genom en välskriven insändare visar mera på att det snarast behövs en nedläggning av både landsting och nuvarande regionorganisation.

Det är befängt att kommuninvånarna ska betala för fullständigt onödiga sammanträden. Vid ett regionfullmäktige kallas över 90 (nittio) personer som alla ska ha en skärv ur en redan fattig plånbok. I min kommun, Ljusdal, visade dessutom Socialdemokraterna förakt mot folkviljan i samband med valet 2010 varför det finns anledning att tro att en förnyad organisation som genom en folkomröstning skulle respektera en folkvilja därest Socialdemokraterana erhåller några röster.

Åke Söderlund

Nor

Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel