Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omyndig och berusad förare voltade bil - och sprang till skogs

Bilen voltade och blev ståendes på sidan vid vägkanten.Tre personer fick föras till sjukhus.

Det var på tisdagskvällen som en personbil voltade i Östergrängsjö. Från början var det oklart hur många personer som färdades i bilen.
– Vittnen hade sett en yngre flicka springa till skogen. Det är oklart hur olyckan har skett, säger Sten-Olof Kardell, räddningsledare.
Flickan hittades senare av privatpersoner som befann sig på olycksplatsen. Tre personer färdades i bilen och det var i början osäkert vem som hade kört bilen. Polisen kunde på plats efter att ha pratat med vittnen konstatera att det var den yngre flickan som kört bilen när den voltade av vägen.
– Enligt vittnesuppgifter är det hon som har suttit på förarplatsen. Föraren har blåst positivt och är misstänkt för rattfylleri. Hon har inget körkort och är minderårig, säger Thomas Ehrenbrad, polis.
Alla tre personer som färdades i bilen fick föras till sjukhus. En man fördes till Sundsvalls sjukhus eftersom han klagade på smärtor i nacken och i ryggen. De båda kvinnorna fördes till Hudiksvalls sjukhus med lindriga skador.
Bilen voltade i en svag kurva och blev ståendes på ena sidan av vägen. Stundtals var vägen avstängd under räddningsarbetet.