Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omvårdnadsgarantin försvinner

Ovanåkers kommun slopar omvårdnadsgarantin inom service och omvårdnad. Det är ett förslag som ska behandlas av kommunfullmäktige senare i april. Skälet är att det blir mindre personal, när kommunen måste spara pengar.

Med mindre antal personal finns det risk att vissa insatser görs senare eller i vissa fall inte alls, resonerar kommunen.

Bakgrunden är det varsel, som kommunstyrelsen i mars beslutade att lägga och som motsvarar en besparing på 15 miljoner kronor eller 37 årsarbetare och som till vissa delar även berör socialförvaltningen.

Omvårdnadsgarantin infördes för att kommunen ville garantera en bra kvalitet i service och omvårdnadsarbete och att alla skall få beviljade insatser utförda på tid som har beviljats.

Men med mindre personal ökar stressen och känslan av otillräcklighet att hinna med. Därför har socialförvaltningen föreslagit att man under en omställningsperiod, när vissa insatser riskerar att bli försenade, sänker ambitionsnivån.