Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omtag efter kritiserat skolutspel

Så agerar S och M efter kritiserat utspel om en enda högstadieskola.

Socialdemokratiska arbetarekommunen hade i helgen årsmöte där skolfrågan togs upp utan att det blev någon större diskussion.

I onsdags lade S och M, som tillsammans har majoriteten med sex av elva platser i utbildningsnämnden, fram ett förslag för nämnden om att till 1 oktober utreda ett enda stort högstadium för alla elever i kommunala skolans årskurs 7-9.

Reaktionen i utbildningsnämnden lät inte vänta på sig. S och M fick kritik bland annat för att mitt under pågående nämnd, dessutom under punkten bokslut för 2013, presentera ett så långtgående förslag.

De båda nämnda partierna med utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå (S) och vice ordförande Torsten Hellström (M) i spetsen valde då att dra tillbaka förslaget.

Av diskussionen på S-årsmötet i helgen att döma vill partiets lokalföreningar (i alla kommundelar utom Ramsjö) få möjlighet att tycka till i frågan om hur skolan organiseras när kravet på lärarlegitimation slår igenom 2015.

S-arbetarekommunen har möte 15 april, en dag före nästa möte med utbildningsnämnden, och kan då sammanställa svaren från föreningarna.

Inte heller hos Moderaterna tycks förslaget i utbildningsnämnden ha mötts med enbart gillande.

– Vi ska på ett styrelsemöte ta upp förslaget och hur frågan har handlagts, säger oppositionsrådet Lasse Molin (M) som i övrigt inte vill kommentera frågan före nämnda möte.

Från S-årsmötet kan också rapporteras att Örjan Fridner omvaldes till ordförande enhälligt men att före detta kommunalrådet Roland Bäckmans namn fanns med i resonemanget.

S voterade också vem som ska vara valberedningens ordförande. Där fick sittande Bosse Hedin ge sig mot Eva Steen Andreassen.