Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omplanerad snödag

Det grillandes korv och målades tavlor under torsdagen när hyresgästföreningen på Gärdet och Hedhamre arrangerade en aktivitetsdag.

En snöfest på Hoberget var tanken, när Hyresgästföreningen på Gärdet och Hedhamre skulle arrangera en aktivitetsdag. Men istället fick de tänka om, det grå och milda vädret fortsätter lägga sig över Bollnäs.

Det har resulterat i minimala mängder snö vilket har ställt till det för alla som tänkt sig ett sportlov med snögubbar och pudersvängar. Men också för Hyresgästföreningen som fick flytta sin aktivitetsdag till sin kvarterslokal på bottenvåningen i ett av hyreshusen på Gärdet.

– Vi fick göra det bästa av situationen och ta det här istället, säger Christer Forsberg, projektledare för arrangemanget.

Under dagen har många barn och föräldrar tagit sig till lokalen. Utomhus har det grillats korv och inomhus målades det massor med tavlor. Alla barn som målade fick dessutom en godispåse. Tanken är att alla tavlor sedan ska sättas ihop till en enda stor. Var den ska sättas upp är inte bestämt ännu.

Tillsammans med hyresgästföreningen har en arbetsgrupp tillsats för att anordna tillställningar som denna. I den gruppen är föräldrarna Therese Carlsson och Eva Olsson med. De båda bor på Gärdet.

– Det är roligt att det händer något här, säger Eva.

Varje onsdag har arbetsgruppen öppet huskvällar. Det var under en av dessa som förslaget om en aktivitetsdag kom upp och förslaget fick endast positiva reaktioner.

– Det finns en speciell vilja här på Gärdet. Det har inte hänt så mycket här tidigare så nu var det dags, säger Christer.

Nu hoppas han och de andra i arbetsgruppen att det här var startskottet för ännu fler aktiviteter på Gärdet.