Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Omöjliga" sparförslag skrotade

Att lägga ner öppna förskolan på Familjecentrum och förskolan Natt och Dag – som har öppet på kvällar och nätter – är omöjliga förslag. Det är heller inte aktuellt att dra in skolskjutsar för barn som bor växelvis hos skilda föräldrar eller att dra in lunchen för de så kallade 15-timmarsbarnen i förskolorna.
Det har barn- och utbildningsnämnden i Bollnäs slagit fast.

Vid nämndens sammanträde på onsdagen fanns ett tjänstemannaförslag med en rad åtgärder för att minska driftskostnaderna, när både kommunens skatteinkomster och elevunderlaget i grundskolan och gymnasiet minskar.

Flera av förslagen ansågs omöjliga att genomföra, men ett av de förslag som nämnden vill titta närmare på, innebär att kommunens gymnasieskolor – Torsbergsgymnasiet i Bollnäs, naturbruksgymnasiet Nytorp i Arbrå och gymnasiesärskolan Höghammar i Bollnäs – får en gemensam organisation.

Enligt tjänstemannaförslaget skulle tre rektorstjänster, 13 administrativa tjänster och en verksamhetschef kunna dras in om en gemensam organisation skapas.

Läs mer i torsdagens Ljusnan.