Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Omöjliga" sparförslag skrotade

Att lägga ner öppna förskolan på Familjecentrum och förskolan Natt och Dag – som har öppet på kvällar och nätter – är omöjliga förslag. Det är heller inte aktuellt att dra in skolskjutsar för barn som bor växelvis hos skilda föräldrar eller att dra in lunchen för de så kallade 15-timmarsbarnen i förskolorna.
Det har barn- och utbildningsnämnden i Bollnäs slagit fast.

Annons

Vid nämndens sammanträde på onsdagen fanns ett tjänstemannaförslag med en rad åtgärder för att minska driftskostnaderna, när både kommunens skatteinkomster och elevunderlaget i grundskolan och gymnasiet minskar.

Flera av förslagen ansågs omöjliga att genomföra, men ett av de förslag som nämnden vill titta närmare på, innebär att kommunens gymnasieskolor – Torsbergsgymnasiet i Bollnäs, naturbruksgymnasiet Nytorp i Arbrå och gymnasiesärskolan Höghammar i Bollnäs – får en gemensam organisation.

Enligt tjänstemannaförslaget skulle tre rektorstjänster, 13 administrativa tjänster och en verksamhetschef kunna dras in om en gemensam organisation skapas.

Läs mer i torsdagens Ljusnan.