Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ombyggt Brotorg kan bli klart 2013

Det ombyggda Brotorget i Bollnäs ska stå klart till sommaren 2013. Det hoppas Stefan Permickels (S), ordförande i den politiska styrgruppen för projektet.
Om det håller innebär det en tidigareläggning med ett år jämfört med tidigare uppgifter.

Idéarbetet går vidare för hur det nya Brotorget ska utformas. Den 16 november håller styrgruppen ett nytt möte. Då ska även de förslag som besökarna av museets utställning "Den vackra staden" lämnat gås igenom.

Styrgruppen ska också ta ställning till förslaget om en arkitekttävling.

- Om det blir en sådan är alltså ännu inte bestämt. Vi tittar på vilken kompetens som finns inom kommunen för att se hur långt det räcker. Det här handlar också om hur stora resurser som ska läggas ned i förberedelserna, säger Stefan Permickels.

Han tillägger:

- Vi vill ha så mycket pengar som möjligt till själva färdigställandet.

Men blir det en arkitekttävling så finns det två möjligheter.

- Antingen kör vi en öppen tävling där alla som vill får vara med, eller också riktar vi en inbjudan till några utvalda. Dessa ersätts då för jobbet. Den som sedan får uppdraget att utforma torget får räkna av ersättningen från slutnotan, säger Stefan Permickels.

Han hoppas på att kommunfullmäktige kan ta ett beslut om Brotorget nästa år. Då förutsätts det att inga nya hinder uppstår i samhällsbyggnadskontorets planarbete.

- Torget kan vara färdigt 2013. Men det går också att hoppas på vissa nya planteringar och gräsytor redan till kommande sommar. Det skulle kännas bra.