Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om bara en månad

/

Processen med att ta fram den person som ska bli Centerpartiets nästa partiledare rullar vidare.
I söndags hölls i Göteborg den första av fyra offentliga utfrågningar av de tre kandidaterna. I kväll kommer den andra offentliga utfrågningen att genomföras i jämtländska Krokom.

Annons

Fast innan dess, redan på morgonen i dag, kommer Annie Lööf till Hudiksvall för att prata med medlemmar och ge dem en möjlighet att ställa frågor och skicka med synpunkter.

För centerpartister i Hudiksvall med omnejd är det en klok idé att ta sig tid att medverka på mötet, även om tidpunkten inte är den bästa för förvärvsarbetande. Det är nämligen väldigt mycket som tyder på att Annie Lööf kommer att väljas till ny partiledare på stämman om exakt en månad.

Stödet för Lööf är starkt och brett runt om i landet. Så även i Hälsingland. Något som bland annat demonstreras genom den debattartikel som i dag publiceras på Insänt-sidan i den här tidningen och som har undertecknats av flera centerpartister, bland annat Nordanstigs Stig Eng och Hudiksvalls Bengt-Åke Nilsson. Tidigare har också rapporterats att Lööf har det starkaste stödet hos Centerpartiets kommunalråd runt om i landet och alldeles nyligen visade det sig att hon har överlägset starkast stöd hos partiets riksdagsledamöter.

Att det ser ut så här är vare sig överraskande eller svårbegripligt.

Lööf är en karismatisk person som har lätt för att formulera ett budskap som går igenom tv-rutan och hem hos väljarna. Genom två framgångsrika valrörelser på hemmaplan har hon visat att hon har förmåga att vinna val.

Som riksdagsledamot har hon skött sitt uppdrag förtjänstfullt och förtroendeingivande, vilket bland annat har resulterat i att hon nu är partiets ekonomiskpolitiska talesperson.

Och genom flertalet kontakter och möten med medlemmar runt om i landet – bland annat som ordförande för partiets valanalysgrupp – har hon visat att hon har ett lyssnande ledarskap.

Att förtroendet och stödet är så här tydligt och utbrett är inte bara viktigt för att hon ska kunna bli vald till partiledare, utan kanske ännu viktigare för att hon ska kunna få med sig hela partiet i det viktiga förnyelsearbete som nu står för dörren.

För det är när kampen om partiledarposten slutligen avgörs på stämman om precis en månad som det verkliga arbetet börjar.

Mer läsning

Annons