Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam singelolycka med tre personer till sjukhus

/

En person har förts med helikopter till Hudiksvalls sjukhus och två med ambulans. Detta efter att bilen som personerna färdades i kört av väg 310 strax utanför Los.

Annons

Det var tre män födda 1993 som färdades i bilen. Två av dem, båda hemmahörande i Ljusdal, skadade sig allvarligt och mannen som körde bilen, hemmahörande i Gävle, fick transporteras med helikopter. En av männen inte var lika allvarligt skadad och kunde ta sig ut ur bilen och larma om olyckan.

– Det var tur att han kunde göra det, säger Olle Björk, insatsledare. Bilen hade hamnat cirka 75 meter från vägen inne i ungskog. Den syntes inte från vägen. Nu kunde han som tog sig ut ur bilen vänta på räddningstjänsten och visa var bilen hamnat.

Bilen har efter en kurva troligen voltat och blev efter olyckan totalt demolerad, polisen bedömer att den har färdats i hög hastighet. Först på plats var Los räddningstjänst. Sedan kom även räddningspersonal från Ljusdal. Larmet kom cirka 01.45 natten mot lördag. Föraren är misstänkt för rattfylleri alternativt grovt rattfylleri samt vållande till kroppsskada på båda passagerarna.

De båda passagerarna fick lämna sjukhuset redan under lördagen. Föraren, som ska ha blivit allvarligt skadad, vårdades fortfarande på sjukhus under tisdagen.

Texten har uppdaterats

Mer läsning

Annons