Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikolycka på Kattvikskajen i Hudiksvall – räddningstjänsten: "Folk fick kasta sig undan när bilen kom"

SOS larmades på torsdagskvällen om en trafikolycka på Kattvikskajen i Hudiksvall. Människor kastade sig undan när en bilist i en Volvo körde in i en parkerad Saab – och sedan smet.

Annons

TV: Se den påkörda bilägaren berätta om händelsen.

Händelsen inträffade vid halv elva på torsdagskvällen.

Enligt uppgifterna till SOS skulle en personbil, en Volvo, ha kört på flera personer. Men det visade sig inte riktigt stämma.

– Det är en bil som har kört på en annan bil vid solbryggan i hög fart. Kört in i den snett bakifrån och sedan kört av fronten på den. Det blev inga personskador, men det hade lika gärna kunnat bli så. Enligt flera vittnen på plats fick folk kasta sig åt sidan för att inte bli påkörda när bilen kom, säger Lars Brolin, insatsledare på räddningstjänsten i Hudiksvall.

Hans Jansson och Örjan Elofsson satt i bilen när de blev påkörda av en smitare på Hudik Summer Week i Hudiksvall på torsdagskvällen.

Han berättar vidare att föraren i Volvon som körde på den andra bilen och var nära att köra på människorna runt omkring smet från platsen efter dramat som utspelade sig inför en folkmassa.

Polisens vakthavande befäl berättar att Volvon ska ha haft punktering och att föraren gasade iväg när en person påtalade det för honom. Personen ska ha försökt stoppa bilen och på något sätt dragits med en liten bit, men endast ådragit sig någon mindre skada.

– Det var ingenting han behövde söka sjukhus för, säger Tomas Sandin.

Både polisen och räddningstjänsten var snabbt på plats. Polisen började genast att förhöra vittnen på plats om händelsen.

Örjan Elofsson satt i sin parkerade Saab tillsammans med Hans Jansson, båda från Strömsbruk, när den andra personbilen kom farande. De berättar att Volvon körde in i fronten på Saaben och sedan lämnade platsen. Saaben är en entusiastbil, en 260 hästkrafters 9-5 Aero som är svår att ersätta.

– Han hade kunnat köra ihjäl folk. Plåt går att ersätta, men inte folk, säger Örjan Elofsson.

Det är mycket folk i rörelse i Hudiksvall denna torsdagskväll med musikuppträdanden på Möljen och uteserveringar öppna under motorveckan som pågår till och med söndag. Folk på plats är förundrade över att ingen person kom till skada när smitaren körde från platsen.

Volvon som orsakade olyckan påträffades i Håsta i Hudiksvall klockan 22:40, alltså cirka 10-15 minuter efter händelsen på Kattvikskajen.

– En Volvo XC70 jag antar är tillgripen är hittad på Mariboplan, övergiven och på tomgång, säger Tomas Sandin.

Bilen bärgades från platsen och togs i beslag för teknisk undersökning.

Vittnen har sett en ung man springa från platsen och polisen välkomnar alla tips från allmänheten för att hitta den misstänkte, som i nuläget är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, tillgrepp av fortskaffningsmedel och vållande till kroppsskada.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning