Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olyckligt om Ramsjö blir brandvärn

Om politikerna får som de vill och gör brandvärn av Ramsjökåren så får Ljusdals räddningstjänst lika stort distrikt som Färila!

Färila har ända ner till Noppikoski, en sträcka på cirka sju–åtta mil som sitt område!

När Looskåren blev värn så berodde det inte på besparingar – åtminstone inte då – utan på att det helt enkelt inte fanns folk att fylla jourgrupperna med.

Men i Ramsjö verkar det vara bara pengar det handlar om. Det är synd om den som drabbas av olycka när det är så långa avstånd.

I Loos fungerar det bra. Så gott som alltid kommer det folk som kan åka ut vid larm, även fast det är helt på frivillig basis.

Och Tandsjöborg gör en fantastisk insats när det händer olyckor på den olycksdrabbade 45:an. De är alltid först på plats. De ska ha en stor eloge, både Loos och Tandsjöborg, för sina insatser; att de finns där – helt frivilligt. Men Färila åker alltid ut när det händer något i Loosdistriktet, men de har långt att åka.

Nu är det visst avtal med både Sveg och Mora då de många gånger har närmare, och nu får väl de styrande i Ljusdal skriva avtal med Ånge också när det händer något åt Ramsjöhållet då de också eventuellt ska bli värn. Ljusdal får förlita sig delvis på att andra län kommer och hjälper till vid olyckor. Jag tycker inte alls att detta är speciellt lyckat!

Erik Friberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel