Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsson om Brobergs tränarjakt: "Kandidaterna blir färre och färre”

Det går fortsatt trögt för Broberg att hitta en ny tränare. Klubben letar fortfarande och är i dagsläget inte nära något avslut. – Tyvärr drar det ut på tiden, men vi har några spår öppna, säger Svenne Olsson i Broberg.

Det börjar snart närma sig juni månad och fortfarande är det tomt på Brobergs tränarbänk inför elitseriestarten i oktober månad. Söderhamnsklubben är tillsammans med Kalix de enda lagen i elitserien som ännu inte har gjort klar med någon tränare.

LÄS MER: Brobergs tränarjakt går vidare: "Vi jobbar hårdare på andra spår nu"

Svenne Olsson anger två anledningar till varför ännu ingen lösning tycks vara i sikte.

– Det har funnits och finns några intressenter. Men det är inte lätt att få ihop pusslet. För att få ja från en tränare krävs både att den sociala biten med familjen är löst och framför allt att han får stöd från sin arbetsgivare. Och det är inte helt enkelt.

Hur många nej har ni fått?

– Vi har ställt frågan till tre-fyra stycken. Och deras nej har att göra med jobb och arbetsgivare.

Vilka det rör sig om vill inte Svenne Olsson berätta. Den tidigare assisterande tränaren Jens Alftins namn diskuterades under en period, innan det av olika anledningar föll bort.

Även i fjol dröjde det till i början av juni innan Fredrik Rexin presenterades som ny tränare. I år hade Broberg ambitionen få till ett avslut betydligt tidigare.

Så blev det inte. Och nu vill Olsson inte sätta någon ny deadline.

– Det är klart att vi inom någorlunda kort tid vill hitta en lösning. Vi har några spår öppna, men kandidaterna blir färre och färre, säger han.

LÄS MER: Brobergs tränargåta fortfarande olöst – öppnar nu för andra alternativ

För spelarna är barmarksträningen under ledning av fystränaren Göran Härdin sedan länge i full gång.

– Personligen är jag inte så orolig. Jag litar på de som har hand om det. Men det skulle kännas bra om kom ett bra beslut snart, säger Martin Söderberg.

LÄS MER: Broberg utan hemmaarena under tre veckor i vinter: ”Det är bara att gilla läget”

LÄS MER: Svettig start för nyförvärvet Wigren i Brobergströjan: "Behövde få lite ny energi"