Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsen – en frisk norsk fläkt

Norrmannen Jan-Ove Olsen, Hudiksvall, vill bli proffstränare i Sverige.
I går visade 32-åringen upp sina kunskaper på Bollnästravet när han vann med Silvergutten.
– Travet får all min tid, sa Olsen efter segern.

Jan-Ove Olsen har varit i Sverige sedan i oktober och är nu verksam som amatörtränare på Hagmyren. På träningslistan finns i dag bara en häst, men han blir anlitad som lånekusk på banorna runt omkring sin hemmabana allt oftare.

– Jag ställer upp om det så skulle vara klockan tolv på natten oavsett om det är provlopp, b-lopp eller bara träning, säger Olsen.

I går fick han chansen bakom Lotta Breiviks Silvergutten – och han gjorde inget misstag.

Från springspår på tillägg prickade Olsen starten perfekt och redan efter 250 meter satt Silvergutten i ledningen.

När Olsen väl anförde fältet fick han bestämma tempot.

– Jag fick köra väldigt sakta i 600 meter och även om det inte var mycket krafter kvar till slut tycker jag att han svarade ärligt över upploppet.

Gårdagen var annars något av hälsingeamatörernas afton då sex av nio lopp vanns av amatörtränade hästar från Hagmyren eller Bollnäs. Dessutom vann proffstränarna Jan-Olov Persson med Komnes Faks, som tog andra raka segern, och Lawrence Frontline tillsammans med Tomas Petterson från ledningen. Den sistnämnde har Pettersson haft höga tankar om länge, men allt för ofta har loppen slutat med galopp. Nu skötte sig hästen perfekt och vann ett långt lopp över 3 140 meter till synes obrukad i mål.