Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olina Öhrn från Färila utsedd till årets ungdomsfotograf på Foto-SM: "Känns jätteroligt"

Olina Öhrn från Färila vann guldmedalj i ungdomsklassen och blev utsedd till årets ungdomsfotograf under Foto-SM som avgjordes i Bollnäs i helgen.– Det känns jätteroligt och det var verkligen oväntat, säger hon.

I helgen samlades fotografer från hela landet i Bollnäs när det var dags för Riksfototräffen, även kallat Foto-SM.

På lördagen drog tävlandet i gång på allvar, bland annat med en utställning på Kulturhuset av de deltagande bidragen. Dagen efter var det dags för prisutdelning.

Läs mer: Hälsingeframgångar under årets Foto-SM

Olina Öhrn från Färila är en av de fotografer som skördade stora framgångar under helgen. Hon blev både utsedd till årets ungdomsfotograf och vann guldmedalj i ungdomsklassen.

– Det känns jätteroligt och det ger mig motivation till att fortsätta fotografera, säger hon.

Läs också: Järvsötjej finalist i årets Riksfototävling

Läs även. Fotomaran avgjordes i helgen

Totalt hade 3174 foton skickats in till de sex olika klasserna i tävlingen. Olina Öhrn har nyligen blivit medlem i Ljusdals fotoklubb och till vardags går hon estetiska programmet med inriktning media på Slottegymnasiet i Ljusdal.

– Jag har alltid tyckt om att fotografera, men det är väl de senaste åren som jag har börjat fota lite mer och använda egen kamera.

Hon berättar att hon brukar använda sig av olika motiv när hon fotograferar.

– Det brukar variera, men jag tycker väldigt mycket om porträtt. Sedan tycker jag också att det är roligt att fota barn.

Även Anna Tofilovski från Järvsö var framgångsrik under Riksfototräffen. Hon tog hem en silvermedalj i ungdomsklassen.