Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olika versioner i knarkhärva

Söderhamnsman pekas ut som drivande i knarkaffärer.

Annons

Flera personer är åtalade i en knarkhärva, där en söderhamnare i 35-årsåldern och en 36-åring från Södertälje är två av huvudpersonerna. De är bland annat åtalade för grovt narkotikabrott.

I maj övergav 36-åringen en bil efter att ha upptäckt att han var förföljd. I fordonet fann polisen 9,5 kilo amfetamin. På onsdagen hävdade mannen inför Hudiksvalls tingsrätt att han inte visste att han körde omkring med knark.

Enligt honom trodde han att polisen följde efter honom på grund av stöldgods i bilen. Inför rätten förklarade han att en annan person som lånat fordonet måste ha lagt dit narkotikan, och att ett kriminellt gäng utomlands ligger bakom allt.

36-åringen hävdade att han bara skulle ta med en stulen båtmotor och skoter till sin kompis söderhamnaren, som skulle gömma stöldgodset. Som tack skulle söderhamnaren sammanföras med personer som denne kunde köpa narkotika av, uppgav 36-åringen.

– Han fick veta att jag har suttit i polskt fängelse för narkotikabrott. Då började han trycka på för att jag skulle fixa droger åt honom. Han skulle hjälpa mig och så skulle han få kontakt med knarkhandlarna.

Söderhamnaren har i stället sagt att han förmedlat kontakter mellan 36-åringen och andra som köpte knark. Rättegången har pågått i tre dagar och beräknas avslutas på torsdagen.