Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olika mycket hjälp till drabbade

Det jag kommer att skriva om här är känsligt och kan uppfattas som avundsjuka.

Men jag reagerar på när man startar insamlingar på facebook på grund av en persons skada eller sjukdom och varför en del barn får mer uppmärksamhet, och hur man bedömer vem som behöver mest hjälp och pengar?

I Sverige har vi oftast sociala skyddsnät som försäkringar, Försäkringskassan, med mera, som går in och täcker vid sjukdom och olyckor.

I en kommun i Hälsingland har det startats en omfattande insamling på facebook åt en ung person som skadats. Men åt en annan skadad person är engagemanget mycket mindre. Båda personerna har vårdats på sjukhus.

Att nära och kära hjälper till har jag full förståelse för, men varför ska det skilja sig åt så mycket? Droppen för mig blev när en kvinna skrev på fb att hennes barn skänker fredagsmyset, tills hon själv får a-kassa. Varför är den ena personens familj inte värd samma uppmärksamhet och hjälp? Jag hoppas den ena personens familj är så generös, att om den får mycket pengar, delar med sig till den andra familjens.

Inger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel