Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oldsberg redo för "Här är ditt liv"

På lördag leder Ingvar Oldsberg "Här är ditt liv" i SVT. Men han har förberett sig länge. Redan som 5-åring refererade han påhittade sportsändningar från cykeln på mammas gata.

Det är en snuvig men glad Ingvar Oldsberg som möter upp i de sköna "Här är ditt liv"-fåtöljerna i SVT-huset i Göteborg. Han ska snart leda den nya upplagan av den direktsända klassikern. Att det rör sig om ett drömprojekt för Oldsberg är omvittnat. Men det handlar inte om att få synas i tv-rutan själv.
- Nej, men jag tror tiden är mogen för program där man för ett samtal och låter folk tala till punkt, säger Ingvar Oldsberg.
- Det finns för få riktiga programledare av den gamla stammen i tv. De flesta är bara duktiga påannonsörer av programpunkter, fortsätter han.

både legender som Lennart Hyland och nutida profiler som David Letterman och Michael Parkinson som förebilder, men hans egen väg mot rutan började redan som 5-åring. På en cykel.
- Jag brukade sitta och referera sport, säger han och ger sedan ett rappt exempel.
- Så tanterna på gatan sade till min mamma Solveig att "Din son Ingvar har blivit galen!".
I så fall var det en galenskap som sedan ledde till en karriär som sportjournalist, kommentator och sedan programledare för program som "Oss skojare emellan", "Oldsberg för närvarande" och "På spåret" - som Ingvar Oldsberg ledde i 22 år innan han bytte till lördagens "Här är ditt liv".

om bytet gjordes för att kröna karriären med ett riktigt klassiskt program?
- Nej, faktiskt inte. Då skulle jag tro att min karriär redan har krönts av "På spåret". När vi började var de flesta tittare över 45 år. När vi slutade var 25 procent under 25! Det händer att ungdomar stoppar mig och frågar "Ingvar, för tio poäng: Var är du på väg?".
Under sex lördagar framöver leder Ingvar Oldsberg "Här är ditt liv". Något han kan tänka sig att fortsätta med, om intresset finns.
- Ja, tittarna måste ju tycka att det är bra. Och vi också. Annars får jag göra något annat. Det måste inte ha med tv att göra heller. Det beror på vad som känns intressant. Det handlar inte om att synas rutan för mig. Inte längre i alla fall.