Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olagligt ha fiskbatong på krogen

Batong i ryggan på krogen är inte okej - även om den är tänkt för fiskar. Nu döms Bjuråkersbon till en månads fängelse för flera brott.

I mars 2010 blev en Bjuråkersbo i 30-årsåldern avvisad från puben Tre Bockar i Hudiksvall. I samband med det hittades en batong i hans ryggsäck.

Mannen åtalades för olovligt innehav av farligt föremål. Under rättegången sa han att han ofta fiskar och har träbatongen med sig i ryggsäcken för att kunna avliva fisk.

Men Hudiksvalls tingsrätt konstaterar att den här kvällen var han "uppenbarligen inte ute för att fiska". Det var inte befogat att ha med sig batongen som kan användas mot människor. Det anser tingsrätten som dömer honom för innehavet.

Han döms också för hot och våld mot en ordningsvakt för två år sedan och för att ha slagit en kille vid resecentrum i Hudiksvall sommaren 2010. Han döms dessutom för ringa narkotikabrott i tre fall. Tingsrätten dömer honom till en månads fängelse.