Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Okunnigt gnäll på snösvängen

Man kan möjligen ha synpunkter på den snösväng som dröjer eller uteblir, men klaga för all del inte på folk som jobbar för fullt med att hålla vägarna öppna, skriver Bo Norling i en replik på tidigare insändare.

Annons

Efter trettio år i snösvängen och efter att ha sett och hört en hel del efter vägarna och i dikena så slutade jag för några år sen med den här verksamheten med ålderns rätt. Erfarenheten har lärt mig att det är ingenstans i tillvaron som människan visar sin dumhet tydligare än i trafiken.

Signaturen Torsdagsnatten (Insänt 22/1) lär oss att vissa ligger i sängarna och fräser lika tanklöst som en del bilförare. Har du övergett landsbygden för att få en bekvämare tillvaro i staden så får du väl för fanken stå ut med nackdelarna också. Och vad skulle du säga om du blev akut sjuk och behövde ambulans och den inte tog sig fram för snödrivorna?

Plogtraktorn dundrar förbi på vår enskilda väg här på sörsidan Hasselasjön på natten också ibland, men då somnar vi om i förvissning om att vägen är nyplogad. I vinter har jag pratat med folk som har snöröjt i flera decennier men som har kommit fram till att det här får bli sista säsongen. Det som upprör är att folk verkar bli mer och mer okunniga om vad det hela rör sig om och gnäller om allt möjligt. Dessutom är det här ingen verksamhet man skär guld på även om man har ständig jour.

Man kan möjligen ha synpunkter på den snösväng som dröjer eller uteblir, men klaga för all del inte på folk som jobbar för fullt med att hålla vägarna öppna. Tidigare M-ledaren Anna Kinberg-Batra menade på fullt allvar en gång att stadens folk var smartare än landsbygdsbor. Undrar hur länge man måste bo i stan för att bli klok.

Bo Norling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel